Hlavní obsah

Unikátní létající auto představili na výstavě v New Yorku

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Mezinárodní výstava aut v New Yorku představila ojedinělý dopravní prostředek. Jde o letadlo, které má zároveň i vlastnosti automobilu. Můžete s ním vyrazit na silnici stejně jako proletět se vzduchem.

BEZ KOMENTÁŘE: Auto, které létá

 
Článek

Uvnitř kabiny unikátního autoletadla Terrafugia Transition jsou dvě sedačky, vůz se pohybuje na čtyřech kolech a zároveň má i křídla, která je možné podle potřeby složit anebo roztáhnout.

Jeho letecké schopnosti byly testovány 23. března tohoto roku, kdy Terrafugia Transition letěl ve výšce asi půl kilometru nad zemí celých osm minut. Běžná komerční letadla létají ve výšce až jedenácti kilometrů.

Terrafugia Transition kombinuje unikátní vlastnosti auta i letadla. Velmi pohodlné je na tomto dopravním prostředku především to, že mu můžete kdykoli složit křídla a vyrazit na silnici.

Jako auto je přitom vůz schopný přizpůsobit se jakékoli vozovce. Během jízdy pasažéři sedí v moderně zařízeném kokpitu, odkud se ovládá i skládání a rozkládání křídel.

Tento stroj by měl pomoci především pilotům, kteří se věnují létání sportovně nebo vlastní malá soukromá letadla.

Mezinárodní výstava aut v New Yorku představuje téměř tisíc zcela nových modelů z celého automobilového průmyslu a pro veřejnost je otevřena od 6. do 15. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám