Hlavní obsah

Je jí 86 let, přesto cvičí gymnastiku s energií 20leté sportovkyně

– Chotěbuz
Novinky, Markéta Klánská

Jsou lidé, kteří jsou staří už v šedesáti, jiní jsou naproti tomu čilí až do sta. Pravou zástupkyní té druhé kategorie je i německá gymnastka Johanna Quaasová. Ač už oslavila 86. narozeniny, nijak jí to nebrání v tom, aby předváděla úžasné sportovní výkony. V rámci tradičního svátku gymnastiky v Chotěbuzi ukázala pružnost svého těla na bradlech a prostných.

BEZ KOMENTÁŘE: Je jí 86 let, přesto cvičí na bradlech s energií 20leté sportovkyně

 
Článek

Quaasová v Chotěbuzi v minulém týdnu předvedla rovnováhu, sílu a pružnost hodnou lidí mnohem mladších. Na bradlech měla i přes svých 86 let po celou dobu ukázkově zpevněné tělo. Na prostných předváděla kotouly, přemety, stojky a další prvky, na které lidé jejího věku zpravidla nemohou ani pomyslet.

Šestaosmdesátiletá gymnastka předvedla sestavu na prostných

Několikanásobná seniorská šampiónka ve sportovní gymnastice pochází z Halle ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. Z jejích sportovních úspěchů by se mohlo zdát, že se Quaasová věnovala gymnastice již od útlého dětství. Opak je ale pravdou.

Tělesná cvičení, která mají zajistit všestranný rozvoj lidského těla, podle deníku Daily Telegraph začala praktikovat až ve svých 30 letech. Úspěšně tak boří vžité stereotypy, že sport je výsadou pouze mladých lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám