Hlavní obsah

Vyzkoušeli jsme adrenalinové atrakce na Matějské pouti

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Matějská pouť je jako každý rok opět v plném proudu. A s novým rokem přišly i nové atrakce. Vyrazili jsme proto i s kamerou, abychom některé z adrenalinových jízd vyzkoušeli na vlastní kůži. Vy se teď můžete podívat, co s vámi které atrakce provedou.

Natočili jsme, co s vámi udělá několik adrenalinových jízd na atrakcíchVideo: Novinky

 
Článek

Na Matějské pouti máte na výběr téměř ze sto třiceti různých atrakcí. My jsme zamířili rovnou do zadní části areálu, kde se tyčí atrakce jako je Booster, Super mouse nebo Koule.

Naší první volbou byl Booster. Obrovský kolos, který je díky své výšce nepřehlédnutelný. Když stojíte pod ním, cítíte respekt. Nechat se připoutat k sedačce a čekat, co s vámi obří stroj provede, není úplně příjemné. Když jsem ale z "hrůzostroje" vystupovala, měla jsem na tváři úsměv od ucha k uchu. Věřte nebo ne, tahle atrakce je vážně zábava.

Horší už byly pocity z atrakce pod názvem Sound machine. Přestože zdaleka nevypadá tak hrozivě jako Booster, následky hrozivé byly. Atrakce má několik ramen se sedačkami, které s vámi rotují a převracejí se naprosto nepředvídatelným způsobem. Připravte se na to, že stejně může reagovat i váš žaludek.

Jednou z největších horských drah na Matějské pouti je Super mouse. Posadíte se do vozíčku pro čtyři osoby a kromě jízdy si můžete vychutnat i výhled na celý park. Aspoň do chvíle než s vámi vozík začne neovladatelně rotovat. Tady se slabším povahám může mírně zatočit hlava.

Pro milovníky klasických řetízkáčů je tu jedna chuťovka - atrakce s názvem Around the world. Od řetízkáče se tolik neliší až na to, že na sedačce nemusíte sedět sami a kolotoč vás vyveze opravdu vysoko.

Pro milovníky hororů je na Výstavišti připraven i zbrusu nový dvoupatrový strašidelný zámek. Populární jsou také vodní atrakce, například projížďka v "raftu" ve stylu horské dráhy či vodní balony. Co se týká bezpečnosti všech atrakcí, pořadatelé ujišťují, že se po celou dobu konání poutě o atrakce starají revizní technici a elektrikáři. Matějská pouť se letos koná od 3. března do 22. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám