Hlavní obsah

Stařenka žaluje společnost Apple o milión dolarů kvůli zlomenému nosu

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Milión dolarů (18 550 000 korun), to je částka, kterou po společnosti Apple požaduje 83letá Newyorčanka. Její důvod je prostý, když se chtěla v obchodě této společnosti na Long Islandu podívat na nové produkty, narazila obličejem do neoznačených prosklených dveří.

Foto: Profimedia.cz

Stařenka žaluje společnost Apple, chce milión dolarů za zlomený nos. Ilustrační foto.

Článek

Evelyn Paswallová je přesvědčená, že prosklené dveře v newyorské prodejně Apple představují pro staré lidi nebezpečí.

„Apple chce zaujmout a být moderní. Architektura prodejen společnosti je vytvořená tak, aby lichotila technicky orientované veřejnosti. Na druhou stranu si ale společnost musí být vědoma toho, že nejmodernější architektonické prvky mohou pro některé lidi představovat nebezpečí,“ uvedl Derek T. Smith, právní zástupce Paswallové.

Dveře bez varování jsou nedbalost

Třiaosmdesátiletá žena argumentovala tím, že si prosklené stěny vůbec nevšimla. Když tedy vstupovala do obchodu, narazila do ní a zlomila si nos. Na vině nehody prý ale není špatný zrak.

„Možná jsem stará, ale také velmi aktivní. Dokonce i stále řídím,” uvedla tuto sobotu Paswallová pro deník New York Post.

„Žalovaný byl nedbalý, když ponechal čirou skleněnou stěnu s dveřmi bez řádného varování,“ nechal se slyšet žalobce.

Podle regionální stanice televize CBS prodejna Apples Manhasset na Long Islandu už umístila na prosklený vstup varovné pásky. Společnost však případ, který se stal v polovině prosince loňského roku, stále ještě veřejně nekomentovala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám