Hlavní obsah

V Emirátech je hitem letošní sezóny velbloudí zmrzlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abú Dhabí

Mlékárny Al Ain se rozhodly letošní letní sezónu nabídnout hned čtyři příchutě zmrzliny vyráběné z velbloudího mléka. Specialita byla na trzích Spojených arabských emirátů dosud spíš raritou, ale horké měsíce roku 2012 bude zpříjemňovat obyvatelům i hostům této arabské země ve velkém.

Foto: Al Ain Dairy

Velbloudí zmrzlina je v Emirátech hitem roku 2012.

Článek

Abdulláh Saif al-Darmaki slíbil, že jeho společnost přinese na trh příchuť datlovou, šafránovou, karamelovou a čokoládovou.

„Strávili jsme hodně času vývojem příchutí, u nichž jsme měli pocit, že jsou zcela odlišné a zatím nejsou k dostání na trhu… Chtěli jsme udělat něco naprosto jiného, to je důvod, proč jsme investovali do nové technologie a vyvinuli řadu zmrzlin z velbloudího mléka s neobvyklými příchutěmi,“ tvrdí al-Darmaki.

Po základní čtveřici zmrzlinových příchutí přibudou později také kardamomová a růžová. Velbloudí mléko obsahuje více solí než kravské, má řadu blahodárných účinků, pomáhá hubnout, snižuje hladinu krevního cukru a prospívá tak i diabetikům.

Reklama

Výběr článků

Načítám