Hlavní obsah

Papež má svou vlastní kolínskou od proslulé parfumérky

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reggio Emilia

Do řady za Sarah Jessicu Parkerovou, Evu Mendezovou nebo Katy Perryovou se nyní přidal i papež Benedikt XVI. Nebude ovšem vystupovat ve filmu ani na koncertních pódiích, ale stejně jako zmíněné celebrity bude mít svůj vlastní parfém, a to hned od slavné parfumérky Silvany Casoliové.

Foto: Max Rossi , Reuters

Papež Benedikt XVI. se dočkal vlastního parfému. Ilustrační foto

Článek

Hlava miliónů katolíků z celého světa se bude moci pochlubit vůní od italské parfumérky, která spolupracovala mimo jiné se Stingem, Madonnou nebo španělským králem Juanem Carlosem.

Připravovaný parfém však zřejmě neponese žádná honosná jména jako třeba „Půlnoční fantazie“ Britney Spearsové nebo „Ďábel“ Antonia Banderase, podle deníku Daily Telegraph bude spíše skromnější.

Odraz papežovy osobnosti

Italským „nosem“, který vůni pro papeže vyrábí, je Silvana Casoliová ze severoitalského města Reggio Emilia. Tato parfumérka už má se "zbožnými parfémy" své zkušenosti, pro římskokatolickou církev totiž vyrobila dvě kolínské s názvy „Voda naděje“ a „Voda víry“. Tentokrát byl ale její úkol výrazně osobního charakteru.

Novou vůni bude nosit pouze sám papež, parfém tak nebude na prodej. Kolínská má odrážet papežovu lásku k lesům a zvířatům v rodném Bavorsku, stejně jako mír a klid. Navíc je okořeněná nádechem jarní trávy a květu citronovníku.

Lurdská jeskyně jako klíč k úspěchu

Casoliová uvedla, že bylo nesmírně obtížné parfém vyvinout tak, aby věrně odrážel osobnost Benedikta XVI. Přiznala dokonce, že v jednu chvíli chtěla od projektu ustoupit.

„Pak mi ale došlo, že vůně tohoto typu musí mít ve svém základu něco ryzího a čistého, co by vzbuzovalo myšlenku míru,“ uvedla parfumérka pro italský deník Il Messagero.

„Vybavila jsem si tak vůně, které papeže obklopují při modlitbách v Lurdské jeskyni ve Vatikánských zahradách,“ dodala Casoliová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám