Hlavní obsah

Studenti střední školy se přímo v jejím areálu porvali s policisty

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Divoká rvačka mezi studenty a policisty propukla na americké střední škole na Manhattanu. Jeden ze studentů celou potyčku natočil na svůj mobilní telefon.

Studenti a policisté se porvali v davové bitce

 
Článek

Hned na začátku videa můžete vidět policistu, který se snaží zkrotit rozzlobenou studentku. Vzájemně na sebe křičí, zatímco okolní dav studentů se shlukuje kolem, ječí a skanduje.

Incident se velmi rychle zvrtne v obrovskou rvačku. Studenti a policisté do sebe vzájemně strkají a desítky dalších, kteří se tlačí okolo, do sebe vráží, aby se přidali anebo se aspoň podívali, co se děje.

V jednu chvíli se policisté snaží uklidnit studentku, která se během bitky ocitla na zemi. Na záda se jim ale lepí davy studentů, kteří se snaží policistům dát co proto. Vidíme policistku, která se zoufale snaží nastolit pořádek. Rozvášněný dav mladistvých se ale během chvíle na policisty vrhne znovu a rvačka pokračuje dál. Celé video má přes dvě minuty a ani na jeho konci se situace neuklidní.

Rvačka se odehrála ve čtvrtek na manhattanské střední škole Murry Bergtraum. Začala po jedenácté hodině dopoledne a to den poté, kdy dva patnáctiletí studenti napadli šestnáctiletého spolužáka.

Takovéto události prý na této škole nejsou výjimečné. Důvodem může být i to, že jde o nejpřeplněnější školu ve městě. Na základě čtvrteční události bylo šest studentů předvoláno za narušování pořádku a někteří z nich i za napadení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám