Hlavní obsah

Nad Bratislavou by se mohl klenout Most Chucka Norrise

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Akční hrdina Chuck Norris suverénně vede v internetovém hlasování, v němž obyvatelé Bratislavy rozhodují o názvu nového cyklomostu. Most má letos spojit bratislavskou čtvrť Devínska Nová Ves a rakouskou obec Schlosshof.

Foto: BSK

Chuck Norris bude mít možná na Slovensku svůj most.

Článek

Jak informuje server topky.sk, předseda Bratislavského samosprávního kraje (BSK) Pavol Frešo navzdory předběžným výsledkům hlasování trvá na tom, že o názvu cyklomostu rozhodne veřejnost. Konečné slovo však budou mít stejně poslanci BSK.

BSK původně navrhovala názvy jako Most Marie Terezie, Most svobody nebo Most železné opony. Lidé však mohli na internetu navrhnout další možnosti. Návrh na pojmenování Most Chucka Norrise se okamžitě chytil a jasně vede před názvem Most Marie Terezie.

Výstavba bratislavského cyklomostu byla zahájena loni koncem září. Cyklisté a chodci by ho měli využívat už letos v létě. V průběhu výstavby objevili pozůstatky původního mostu z období vlády císařovny Marie Terezie, který stál na stejném místě.

Průběžné výsledky hlasování
Most Chucka Norrise68 %
Most Marie Terezie13 %
Cyklomost Devínska6 %
Brána železné opony6 %
Most svobody2 %
Ostatní5 %

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám