Článek
Kolem půl dvanácté dopoledne hasiči z New Castelu zareagovali na hlášení o požáru. Zavolal je Cash Koszela, řezník v důchodu, kterému na zahradě začala hořet udírna o velikosti šest krát šest metrů. Prostorný kovový box, který byl vybudovaný tak, aby do něj proudil kouř z ohniště, byl v tu chvíli plný uzenin.
„Byl to rozhodně ten nejvoňavější požár, ke kterému jsme byli za poslední léta přivolaní,“ uvedl pro agenturu AP David Joseph, zástupce velitele místních hasičů.
Nepomohlo ani 30 let zkušeností
Koszela si vyrábí domácí párky a klobásy už 30 let, tentokrát ale hladký průběh uzení neuhlídal. Podle hasičů požár způsobil tuk, který vzplanul, když se udírna rozpálila.
Hasiči uzeniny sice zachránili, Koszela si ale bude muset pořídit novou udírnu. Podle jeho slov ho to přijde asi na 3000 dolarů (58 000 korun).