Hlavní obsah

V dálničním tunelu explodoval ohňostroj

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liou-jang

Ohňostroj je velmi efektní záležitost, někdy však může přivodit více starostí než zábavy. V sobotu ráno se o tom přesvědčili všichni, kteří zrovna projížděli po dálnici ve městě Liou-jang v čínské provincii Chu-nan. Nákladnímu vozu se zábavní pyrotechnikou vypadla část nákladu, která následně explodovala.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V dálničním tunelu po nehodě vybuchl ohňostrojVideo: Reuters

 
Článek

V sobotu kolem 7:30 ráno řidič plně naloženého nákladního vozu najel na stěnu v tunelu Ťiao-si-ling. Při nehodě vypadla z vozu zábavní pyrotechnika, která začala okamžitě bouchat.

Když místo dorazili hasiči, před tunelem, ze kterého se valil hustý kouř, už vznikla pětikilometrová fronta aut.

Incident se obešel bez zranění

Ve spolupráci s místní dopravní policií se hasiči snažili komplikovanou situaci vyřešit. Rozdělili se na dvě skupiny a rozmístili se po obou stranách tunelu. Hasiči poté na plameny použili chladící směs a po třech hodinách záchranných prací dostali oheň i kouř pod kontrolu.

Jak uvedla agentura Reuters, tunel byl následně opět otevřen. Jakkoli vypadala nehoda na rušné dálnici hrozivě, podle dostupných informací nedošlo k žádnému zranění.

Reklama

Výběr článků

Načítám