Hlavní obsah

Žena porodila ve vlaku v centru Manhattanu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Jednatřicetiletá Newyorčanka prožila v pondělí zřejmě nejsilnější zážitek svého života, když v příměstském vlaku na Manhattanu porodila dítě.

Foto: Profimedia.cz

Žena začala rodit ve vlaku cestou na Manhattan. Ilustrační foto

Článek

Mladá žena nastoupila do vlaku s manželem na stanici v Jersey City před desátou hodinou ráno a jela směrem na Manhattan. Krátce nato ale pocítila první kontrakce.

Řidič vlaku, který byl o události informován, se rozhodl nezastavovat a dojet co nejrychleji se soupravou až na konečnou na 33. ulici v centru Manhattanu. Dítě ale bylo rychlejší a přišlo na svět ještě před příjezdem vlaku do stanice.

"Byl to překotný porod." Když vlak přijel na nástupiště v 10:06, "dítě držel již v náručí jeho otec", řekl podle agentury AFP mluvčí drah.

Dítě i matka jsou v pořádku

Na místě již byla policie a také zdravotnický tým, který novorozeně zabalil do přikrývky. V New Yorku totiž v pondělí klesla rtuť teploměru na bod mrazu. Dítě i matka, které při porodu ve vlaku pomáhala jedna z cestujících, byly převezeny do nemocnice a oběma se daří dobře, ujistil mluvčí.

Totožnost šťastných rodičů, kteří bydlí v západní části Manhattanu, však nebyla zveřejněna. Známo není ani jméno novorozeněte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám