Hlavní obsah

Televize odvysílala záběry oživování čivavy

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

El Cajon

Minulou středu hasiči z kalifornského města El Cajon předvedli ukázkovou záchranu oběti požáru, i když šlo "jen" o drobné zvíře. Před kamerami dávali umělé dýchání malé čivavě jménem Mojo, která se nadýchala kouře a upadla do bezvědomí.

Hasiči resuscitovali malinkou čivavu dětským kyslíkovým přístrojem

 
Článek

Majitelka obytného přívěsu ve čtvrti Lynnwood West ve městě El Cajon stihla narychlo utéct před požárem svého obydlí, ale její pes Mojo zůstal uvězněn uvnitř. V záplavě hustého kouře ho nalezl až hasič Brendan Saffer.

Drobný psík byl očividně v bezvědomí, záchranář Travis Timmins tedy použil dětskou kyslíkovou masku, aby ho přivedl zpátky k životu. Mojo se po chvilce začal zase hýbat a šťastně se shledal se svou paničkou v růžovém županu.

Přesto ho pracovníci z místního úřadu pro kontrolu zvířat převezli na veterinární kliniku, kde byl dále ošetřen. Nyní už je mimo nebezpečí a měl by se plně zotavit, jak uvedla televize KSWB.

Hasiči dorazili včas

Oheň se na další obydlí v karavanové čtvrti nerozšířil a při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Celkové škody na majetku pak byly podle mluvčí města Moniky Zechové odhadnuty na 40 000 dolarů (811 000 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám