Hlavní obsah

Japonci vynalezli oblek, ve kterém se cítíte na 75 let

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Užitečných vynálezů není nikdy dost. A těch zbytečných? Těch bývá vždy více než dost. Experty jsou v tomto směru asi Japonci, kteří vyrábí ty nejšílenější věci s nepopsatelným nadšením. Poté, co nedávno představili oblek, ve kterém muži mohli zjišťovat, jaké to asi je být těhotný, vynalezli nyní úbor, ve kterém mladý člověk zjišťuje, jaké to asi bude, až mu bude 75 let.

Oblek, ve kterém se budete cítit na 75 let

 
Článek

Japonský "těhotenský oblek" byl plný malých nafouknutých balónků, teplé vody a elektroniky, která zajišťovala to, že člověk nemůže jít rychle a cítí, že jej jeho tělo opravdu omezuje. A teď je tu pokračování. Další úbor dává člověku představu, jaké to bude po sedmdesátce.

Do roku 2030 bude 20 procentům americké populace nejméně 65 let. Pro pochopení toho, co tito lidé budou potřebovat, by měl sloužit právě nejnovější japonský vynález. Nový oblek by si měli oblékat architekti, návrháři obchodů a další profesionálové vyrábějící prostory, do kterých starší lidé běžně chodí.

Nebude to lehké

A jaké to je být starý? Podle výrobce asi velmi složité. Oblek totiž obsahuje gumové návleky, které zabraňují končetinám v tom, aby se plně natáhly. Dále pak máte na rukou jakési ortézy, které dělají ruce daleko hůře ohebné. Helma vám pak nepříjemně kroutí páteř a brýle na očích vám znemožňují číst drobné písmo.

"Myslím, že je to zajímavý nápad. Lidstvo by však pravděpodobně více ocenilo vynález, který by umožňoval 75letým lidem, aby se cítili jen na 20 let," uvedl jeden z těch, kteří přihlíželi testování obleku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám