Hlavní obsah

Co se na letišti děje se zavazadly po odbavení? Kufr s kamerami to odhalil

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Nejednomu cestujícímu se po dlouhém letu skutečně uleví, když mu na pásu dorazí i jeho zavazadlo. Všechny kufry, tašky i krosny totiž musí po odbavení projít náročným procesem. Co všechno se skutečně děje se zavazadly, když opustí majitele u přepážky, nyní odhalilo působivé video.

Článek

Ve čtvrtek 22. prosince se na internetu objevil záznam, který pořídila americká letecká společnost Delta Airlines. Do jednoho z kufrů zabudovala šest vysoce kvalitních kamer a poslala ho z Atlanty do New Yorku.

Videokamery natočily hodiny materiálu. Zaznamenaly jak okamžiky před startem, tak celý dvouhodinový let i veškeré dění po přistání. Výsledný sestřih má asi jen tři minuty.

Odhalilo video skutečnost?

Někteří z minimálně 250 000 lidí, kteří video už zhlédli, však neváhali v komentářích poznamenat, že propagační video neukazuje žádnou ze špatností, které jsou na zavazadlech páchány. Není na něm vidět, jak jsou kufry poškozovány či neoprávněně otevírány.

„Zajímalo by mě, co by se stalo, kdyby ti pracovníci nevěděli, že budou natáčeni,“ napsal v komentáři u videa jeden z uživatelů.

„Nejlépe opečovávaný kufr na světě,“ poznamenal jiný uživatel.

Je tedy otázka, nakolik byla cesta kamerami vybaveného kufru opravdu objevná. Rozhodně je ale zajímavé vidět, kudy zavazadla obvykle putují a kolika rukama musí projít, než se dostanou zpět ke svému majiteli.

Reklama

Výběr článků

Načítám