Hlavní obsah

Duel "našlapaných" corvett skončil trapnou nehodou

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Dva testosteronem nabití řidiči, dvě corvetty, semafory jako startovní čára a zběsilý závod na obzoru. Přesně tak to minulý čtvrtek dopoledne vypadalo na jedné z ulic v texaském Houstonu. Jenže soukromý automobilový závod skončil ještě dříve, než opravdu začal. Jeden z přihlížejících tento trapný okamžik natočil na kameru.

Článek

V oblasti The Woodlands, která se nachází na předměstí Houstonu, se na čáře u semaforů postavila Corvetta C5 za 40 000 dolarů (766 000 korun) a Corvetta C6 za 45 000 dolarů (862 000 korun). Jejich řidiči túrovali motory a chystali se k rychlostnímu závodu, který posléze odstartovala zelená.

Obě auta prudce vyrazila z místa a během chvilky dosáhla rychlosti až 100 kilometrů v hodině, jak uvedli svědci. Místo, aby však závod rozhodl o vítězi, oba řidiči prohráli na plné čáře. Jeden z nich totiž ztratil kontrolu nad svým vozem, narazil přímo do druhé corvetty a odhodil ji do křoví.

Závod předčasně ukončila vadná pneumatika

Scénku, která se stala 24. listopadu v deset hodin dopoledne, zachytil na kameru mobilního telefonu 29letý Gerod Rush. Video posléze nahrál na internet, kde už ho zhlédly na dva milióny diváků.

„Už asi kilometr a půl předtím oba řídili jako idioti. Poté zastavili na červenou a túrovali motory. Tušil jsem už předem, jak to celé dopadne,“ řekl regionálnímu zpravodajskému serveru Rush.

„Všiml jsem si totiž, že to auto vpravo mělo problémy se zadní pneumatikou, která nezabírala, jak měla. Když pak řidič na světlech prudce vystartoval, ztratil nad autem kontrolu,“ dodal Rush.

Nikdo při nehodě nezemřel, ani nebyl vážně zraněn. Je ovšem možné, že závodníci mohli utrpět lehčí zranění. Jména řidičů ovšem nebyla v médiích zveřejněna a případ je nyní v rukou místní policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám