Hlavní obsah

Tři bohatí finanční poradci vyhráli jackpot ve výši pěti miliard

Novinky, BBC, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé v USA přemítají nyní nad tím, jak asi funguje spravedlnost. Náhoda je ovšem mrška podšitá. Obří bonus v loterii Powerball totiž vyhrála trojice bohatých mužů, která se živí spravováním a investováním bohatství jiných lidí. Nyní už budou moci investovat pouze své vlastní peníze a jistě jim to vystačí. Celková výhra činí v přepočtu pět miliard korun.

Článek

Greg Skidmore, Brandon Lacoff a Tim Davidson z Greenwiche v americkém státě Connecticut se stali vítězi losování Powerball, které proběhlo 2. listopadu. Po zjištění výhry se rozhodli založit speciální fond. Sumu si tak přebrali a veřejně vystoupili až ve chvíli, kdy se dohodli na tom, jak naloží s penězi.

K  výhře přitom trojici dopomohla sázka pouhého jednoho dolaru. Jde o největší výhru v historii státu Connecticut a o 12. nejvyšší výhru v historii loterie Powerball vůbec. Jak už to tak ale bývá, daně jejich výhru podstatně sníží. Po zdanění jim totiž zbydou "pouhé" dvě miliardy korun, informovala agentura AP.

Část dají na charitu

Právník Jason Kurland, kterého si trojice mužů najala, informoval o tom, že část zdaněné výhry poputuje na charitu.

"Samozřejmě, každý je extrémně nadšený. Ta čísla jsou obří. Pomůže to mnoha lidem. Všichni tři pracují ve firmě Belpointe sídlící v Greenwich, která se stará o investice a spravování majetku vlivných a bohatých klientů," informoval Kurland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám