Hlavní obsah

Dohráno. Čech skončil v pokerovém šampionátu druhý a má 98 miliónů

– Las Vegas • Aktualizováno
Novinky, Jakub Kynčl

Martin Staszko (35), rodák z Třince, který američtí moderátoři vyslovují jako "trenek", bojoval v Las Vegas o titul světového šampióna v pokeru více než šest hodin. Na turnaji Main Event WSOP se dokázal probojovat na druhou příčku, ale s 22letým Němcem Piem Heinzem po dlouhých hodinách boje přece jen prohrál. I tak ale vyhrál 98 miliónů korun.

Článek

Pokerová noc z úterý na středu se pro české barvy začala v prvních minutách odvíjet skvěle. V úplně první hře se totiž Staszkovi povedlo zdvojnásobit své žetony na úkor Američana Bena Lamba. Šlo o situaci, která je známá jako tzv. hod mincí (coin flip), kdy měli oba hráči šanci na výhru zhruba 50 procent. Kartibůh byl však na straně českého hráče, který se tak vyšvihl okamžitě na druhé místo.

Foto: Profimedia.cz

Martin Staszko na pokerovém šampionátu.

O pouhých pár minut později se Američan Ben Lamb poroučel. Vyslal všechny své zbylé žetony s kombinací Q-6, (dáma a šestka), jenže narazil na Staszkův pár kluků. Ti se i po rozdaných pěti kartách udrželi a Lamb se loučil se superfinále jako první. Za třetí místo si Lamb polepšil zhruba o čtyři milióny dolarů, tedy asi 72,5 miliónu korun.

Poté nastala nefalšovaná česko-německá pokerová válka. Žetony se přelévaly z jedné strany na druhou a oba borci si navzájem kradli vedení s grácií gentlemanů z první republiky. Oba borci za dnešní noc odehráli celkem přes 110 her.

Heinz udělal během dnešní hry několik amatérských chyb. Tlačil příliš na pilu, čehož využil Staszko a trpělivou hrou se dostal do vedení a nejméně dvě hodiny byl jasným favoritem na výhru. Jenže krátce před devátou hodinou ranní středoevropského času se německý profík herny PokerStars zvedl z letargie a zdvojnásobil proti Staszkovi počet svých žetonů. Dostal se tak do vedení v poměru 4:1. Během krátké chvíle pak českého hráče "dokončil" a došel si tak pro titul světového šampióna.

Do finálové trojky se Martin Staszko spolu s Němcem a Američanem dostal přes dalších 6862 hráčů. Celkem 6856 jich vyřadili v červenci a se zbylou šestkou si poradili v lasvegaském hotelovém komplexu Rio v noci z neděle na pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám