Hlavní obsah

Kočka ušla zpátky domů tři tisíce kilometrů

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwin

Na tři tisíce kilometrů dlouhou cestu napříč kontinentem se ze stesku po domově vydala desetiletá australská kočka Jessie. Stal se zázrak – strastiplné putování přežila a po více než roce se objevila v původním domě svých majitelů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Majitelka kočky Sheree Galeová se s rodinou loni v březnu přestěhovala z jihoaustralské Ungarry až do Darwinu na severním pobřeží nejmladšího kontinentu. „Po několika týdnech jsme si už mysleli, že Jessie novému domovu přivykla. Krátce nato ale zmizela,“ popsala Galeová. Po 15 měsících se noví vlastníci jejich původního domu nestačili divit, když se k nim nastěhovala cizí kočka. Z fotografie pak Galeová poznala svoji Jessie.

Dodala, že kočka nesnáší auta, takže určitě musela celou cestu absolvovat po svých. Měla také štěstí na počasí – hodně pršelo, takže zřejmě i v poušti nacházela vodu. Zemi navíc zrovna sužovala záplava kobylek a myší, malá cestovatelka tak měla neustále něco k snědku. „Myslím, že v jiném roce by tohle nedokázala,“ řekla Galeová podle deníku Daily Mail.

Galeovi se nakonec rozhodli, že Jessie nechají dožít ve starém domově. Společnost jí tam dělají dva kočičí kamarádi, kteří byli v době stěhování na toulkách a s páníčky proto na sever kontinentu neodletěli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám