Hlavní obsah

Z dvouleté holčičky je superhrdinka, zachránila život své matce

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Houston

Minulý čtvrtek Larissa Taylorová z Houstonu zkolabovala vedle postýlky své osmiměsíční dcery. Ležela na zemi a nedýchala, její druhá dcera Lia Vega ale ve věku dvou let popadla mobilní telefon a dvojitým zmáčknutím zeleného tlačítka vytočila poslední volané číslo. Tímto svým pohotovým jednáním svou matku zachránila před smrtí.

Článek

Poslední volané číslo patřilo babičce, které Lia sdělila, že maminka spadla a nemůže se probudit. Bobbie Gonzalezová tedy okamžitě přispěchala své dceři na pomoc.

„Larissa mi často volá a telefon dává k uchu i své holčičce. To, že mi ale Lia zavolala úplně sama, mě naprosto překvapilo. Je neuvěřitelné, co všechno malé děti pochytí, aniž by je to někdo učil,“ řekla Gonzalezová.

Taylorová byla převezena do nemocnice. Od lékařů se dozvěděla, že prodělala několik záchvatů způsobených hypoglykémií. Kvůli své cukrovce měla totiž příliš nízkou hladinu cukru v krvi. Rodinný lékař Taylorové později prozradil, že kdyby tam ležela ještě o dalších deset minut déle, nepochybně by zemřela.

Je to superhrdinka

„Nevím, jak má dcera věděla, co dělat a jak zavolat babičce. Nikdy jsem ji neučila používat telefon, přesto mě toho dne zachránila. Nazývám ji proto svou superhrdinkou,“ řekla regionální televizi KHOU Taylorová. Za odměnu své dceři nyní toleruje i několik věcí, které by jí obvykle neprošly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám