Hlavní obsah

Duel titánů: Putin se utkal s Medvěděvem v badmintonu

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Víte, o jaký sportovní duel byl v uplynulých dnech v Rusku největší zájem? Nebylo to finále světového šampionátu v ragby ani žádný zápas fotbalových gigantů. Všichni chtěli vidět badmintonový zápas mezi ruským prezidentem Dmitrijem Medvěděvem a premiérem Vladimirem Putinem.

Článek

Vladimir Putin je znám tím, že má černý pás v judu a je milovníkem bojových umění. Naproti tomu Dmitrij Medvěděv je nadšencem právě do badmintonu, který si v pondělí s Putinem zahrál.

Šestačtyřicetiletý Medvěděv byl na zápas obléknutý do blankytně modrého trika a bylo zjevné, že se tímto zápasem snaží sport v zemi propagovat.

"Badminton je znám každému, protože je možné ho hrát doma, na ulici, ve škole či v univerzitních sportovních halách," uvedl Medvěděv, který však také zároveň dodal, že těch, kteří umí badminton hrát opravdu dobře, je málo.

"Není to jen hra, ti, kdo umí hrát badminton dobře, jsou schopni dělat v životě rychlá rozhodnutí. Gagarin tuto hru také miloval a hrál velmi dobře," dodal Medvěděv.

Média neuvedla, kdo zápas v badmintonu vyhrál. Britský Telegraph se zmínil jen o tom, že Putin smečoval, zatímco Medvěděv nechával svou polovinu kurtu nebezpečně otevřenou.

Reklama

Výběr článků

Načítám