Hlavní obsah

Moderátor soutěžního pořadu se odboural nad vtipným jménem

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Každý všední den od pěti hodin odpoledne vysílá britská televize ITV soutěžní pořad s názvem The Chase (honička). Moderátor Bradley Walsh v něm klade soutěžícím otázky z nejrůznějších oborů. Když se toto pondělí objevila otázka ze sportu týkající se Fanny Chmelarové z Německa, Walsh jen s velkými obtížemi dusil záchvat smíchu a nakazil i ostatní.

Článek

Bradley Walsh v pondělí jako obvykle četl více či méně záludné otázky, na které měli soutěžící v jeho pořadu odpovídat. Pak se ale objevila otázka: V jaké sportovní disciplíně reprezentuje Německo Fanny Chmelarová?

Na první pohled na tom není nic vtipného, kdo však zná anglický jazyk, nejspíš už tuší, proč moderátor vyprskl smíchy. Vysoká 26letá sjezdařka Fanny Chmelarová, která reprezentovala Německo mimo jiné i na loňských zimních olympijských hrách ve Vancouveru, má totiž poněkud nešťastné jméno. Fanny znamená v překladu slangové označení ženského pohlavního orgánu.

Jako by to ještě nestačilo, když se v angličtině vysloví příjmení ve tvaru Chmelar, zní to velmi podobně jako slovo „smeller“, tedy smraďoch. Cizí jména někdy dokážou opravdu pobavit. Televize nezapřela svůj smysl pro humor a epizodu odvysílala bez střihu i s Walshovým smíchem, i když nešlo o přímý přenos.

Reklama

Výběr článků

Načítám