Hlavní obsah

Fotograf pořídil monumentální snímky islandského ledovcového jezera

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rejkjavík

Jsou to fotografie, které nemáte šanci vidět každý den. K jejich pořízení nestačí jen mít dobrý fotoaparát a disponovat pořádnou dávkou schopností. Navíc se totiž musíte vydat na místo, které většina lidí považuje za nehostinnou chladnou pustinu. A to přesně udělal Francouz Alexandre Deschaumes.

Foto: Profimedia.cz

Jako z jiného světa...

Článek

Dvoumetrový blok ledu ležící na pláži černého vulkanického písku ve dvě hodiny ráno. To je bez nadsázky výborné prostředí k pořízení fotografií, které hned tak někdo nemá. Expozice dlouhá 30 vteřin pak fotky rozhýbe do výjimečné podoby. Francouzský fotograf se na islandské pláži Jokulsarlon rozhodně nenudil.

Foto: Profimedia.cz

Snímky vypadají jako vytvořené v počítači. Ale nejsou.

Foto: Profimedia.cz

Jezero nabírá na objemu díky tajícímu ledovci.

Magické snímky zachycují dramatické tání největší ledovcové laguny na celém Islandu. V roce 1975 mělo jezero na délku zhruba osm kilometrů. Globální oteplování se postaralo o to, že nyní měří 14,5 kilometru. Ledovec vždy roztává v období června až září, kdy laguna ožije podivným životem.

Foto: Profimedia.cz

Jezero Jokulsarlon v celé své kráse

Foto: Profimedia.cz

Takto vznikaly Francouzovy parádní snímky.

Dobrodružný fotograf Alexander Deschaumes se do tohoto místa zamiloval natolik, že tam přijel na období roztávání ledovce už potřetí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám