Hlavní obsah

Španělské Moclinejo chce být první oficiální homosexuální obcí světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moclinejo

U andaluské Malagy zřejmě vznikne první oficiální gay městečko. Teď přezdívají obyvatelům Moclineja králíci – conejos. Jak jim budou říkat, až nalíčí všechny domy narůžovo a vyvěsí duhové vlajky, se zatím neví. Fakt je, že o statusu gay město nechal tamní starosta hlasovat obyvatele. V Moclinejo jich žije jen dvanáct set, většina je prý nakloněna vizi gay města, které zaplaví homosexuálové z celého světa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Růžové město má být atrakcí na samotném jihu Španělska. Město hodlá kromě růžových fasád zbudovat také tzv. cruising park, kde si budou moct gayové užívat sex v přírodě.

Většina velkých měst světa má park, kde se pánové scházejí a pod rouškou tmy si užívají sex. A ve většině takových měst je to nelegální. V Moclineju by byl tzv. cruising povolen.

„Z návštěvníků a turismu by byl enormní ekonomický prospěch pro celé město,“ věří aktivista gayů Javier Checa, jenž má na své straně i samotného starostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám