Hlavní obsah

Ital vozí na sedadle spolujezdce rakev, prý je to boží vnuknutí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marcon

Po okolí italských Benátek se prohání muž v Mercedesu a na sedadle spolujezdce vozí skutečnou rakev. Lidé se mu smějí, se zájmem si ho fotí, nebo jen nevěřícně kroutí hlavami. Pětašedesátiletý Ital Ivano De Marchi z Marconu však nepodniká výpravy ve společnosti rakve bez důvodu. Touto velmi neobvyklou cestou se totiž rozhodl řešit svůj dlouholetý spor s místním starostou.

Článek

Celá záležitost, na základě které nyní Ivano De Marchi vozí na sedadle spolujezdce rakev, začala už v roce 1988. V té době se starostovi města Marcon znelíbila tři roky stará motokrosová dráha, kterou Marchi vlastnil. Když ji odmítl sám odstranit, poslal tam starosta buldozery. Nyní, po dlouhých 23 letech nenávisti a opakovaných pokusech dráhu znovu otevřít se z ničeho nic objevilo řešení.

Marchimu se 3. srpna v noci zdál sen, ve kterém se mu zjevila panenka Marie z baziliky Monte Berico. Řekla mu, že když s rakví na sedadle auta podnikne tisíc cest do tisíce kostelů v Benátkách a okolí, spor se starostou dospěje ke svému konci. O tom, že tomu tento 65letý Ital věří, svědčí už prvních deset cest, které s rakví zakoupenou v bazaru podnikl.

Vytvořil si plán cesty, začal na pobřeží a navštívil kostely ve městech Eraclea, Bibione, Grado a Aquileia. Všude se pomodlil za své známé a pečlivě si do notýsku zaznamenal místo a datum návštěvy.

„Tisíc kostelů je skutečně hodně, ale věřím, že to během několika týdnů zvládnu,“ řekl italskému rádiu Oggi optimistický Marchi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám