Hlavní obsah

Chlapec vyhrál rodině podvodem 850 000 korun, otec ho šel nahlásit

Novinky, Tereza Seidlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Faribault

Jedenáctiletý Američan Nate Smith z Owatonny převedl neuvěřitelný kousek, který by mu mohla závidět leckterá hokejová hvězda. Na charitativním hokejovém zápase se mu coby vybranému divákovi podařilo vstřelit gól do úzké škvíry ze 27 metrové vzdálenosti. Vyhrál tak 50 000 dolarů, tedy v přepočtu asi 850 000 korun. Má to ale háček. Na led neměl jít původně Nate, ale jeho identické dvojče Nick, jehož jméno bylo vylosováno. Kvůli tomu rodině možná částku nevyplatí.

Článek

Identická dvojčata Nick a Nate se spolu s otcem vypravili 11. srpna na charitativní hokejový zápas hvězd NHL ve Faribaultu v americkém státě Minnesota. Organizátoři takto každoročně shání peníze pro tamní mladé hokejisty. Během přestávky vylosovali pořadatelé lístek s Nickovým jménem, a on tak dostal šanci jít na led, aby se pokusil vstřelit gól a vyhrát. Ve chvíli, kdy měl jít na věc, byl ale venku, a proto místo něho vyběhl na led jeho bratr Nate.

Ten měl zrovna evidentně svůj den a podařila se mu téměř neuvěřitelná věc. Ze sedmadvacetimetrové vzdálenosti se trefil pukem do úzké mezery v mantinelu, která byla jen o 1,27 centimetru širší než puk samotný.

„Byl jsem naprosto v šoku. Měl jsem šanci tak jedna ku miliónu,“ řekl chlapec televizi CBS.

Poctivý táta

Rodina mohla díky neuvěřitelnému výkonu svého syna okamžitě zbohatnout o 50 000 dolarů. Zřejmě se tak ale nestane. Pat Smith, otec obou chlapců, si totiž nechal celou věc projít hlavou a hned druhý den se k podvodu svých synů přiznal.

“Zkrátka jsem cítil, že musím udělat dobrou věc. Myslím, že čest je mnohem důležitější než jakákoliv výhra nebo peníze,“ vysvětlil televizi ABC otec rodiny.

To, jestli rodina nakonec peníze přece jen obdrží, má teď v rukou firma, která je hlavním garantem ceny. Pokud se rozhodne rodině Smithových peníze dát, věnují prý velkou část školám v okolí svého bydliště a zbytek použijí na budoucí vysokoškolské vzdělání svých synů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám