Hlavní obsah

Metropole v celé své kráse při pohledu z nejvyšší vyhlídkové plošiny

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podívali jsme se na Prahu z ptačí perspektivy. Na žižkovské věži jsme se dostali až do výšky 118 metrů, kam je běžným návštěvníkům vstup zakázán.

Pohled z nejvyšší vyhlídkové plošiny v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Žižkovská věž je se svými 216 metry nejvyšší stavbou Prahy, ale i nejvyšší vyhlídkovou plošinou v Česku. Do výšky devadesáti tří metrů se může podívat každý. Nachází se tu totiž observatoř, odkud si můžete prohlédnout téměř celou Prahu. Výš už se ale jako běžný návštěvník nedostanete.

Nám se podařilo prohlédnout si Prahu z výšky 118 metrů. Právě v této úrovni se totiž nachází plošina pro radiokomunikační zařízení. Pokud je hezké počasí, dají se odtud přehlédnout téměř celé Čechy. Za jasného počasí lze prý vidět až na sto kilometrů daleko. A to i přesto, že jsme se nedostali až na nejvyšší bod věže. Tím je televizní anténa, která se nachází ve 190 metrech.

Foto: Novinky

Rozestavěná restaurace uvnitř Žižkovské věže

Na její špičku se dostane opravdu jen několik málo „vyvolených“ lidí. Patří mezi ně servisní pracovníci telekomunikací. I ti ale mají běžně možnost kochat se odtud výhledem pouze dvakrát do roka při plánovaném vypnutí vysílače.

Foto: Novinky

Pod nohama návštěvníka žižkovské věže se rozprostře celá Praha.

V současné době procházejí interiéry žižkovské věže rekonstrukcí. Bude vybudována nová vstupní hala, kompletně přestavěna restaurace a upravena i observatoř. Pro speciální příležitosti vznikne téměř ve stech metrech nad zemí i unikátní hotelový pokoj. Návštěvníky rekonstrukce ale nijak výrazně neomezí, celá výstavba bude probíhat za plného provozu věže.

Reklama

Výběr článků

Načítám