Hlavní obsah

Zahalené poslankyně se popraly na půdě afghánského parlamentu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Co začalo jako diskuze o raketových útocích z Pákistánu, se v afghánském parlamentu minulé úterý zvrhlo ve rvačku. Hlavními aktérkami sporu byly dvě ženy, bývalá armádní generálka Nazífa Zakíová a její kolegyně Hamída Ahmadzajová. Video natočené jejich kolegy ukazuje, jak se ženy začaly fyzicky napadat.

Článek

Po ostré slovní potyčce prolétla vzduchem bota a plastová láhev s vodou. Zakíová opustila své místo a vrhla se na Ahmadzajovou, obě ženy spolu začaly zápasit. Překvapení členové parlamentu ale včas zasáhli a rozzuřené ženy od sebe odtrhli, uvedla televize CNN.

Až komický vypadající souboj na půdě afghánského parlamentu se strhl během debaty o opatřeních, která by měla zastavit raketové útoky Pákistánců na regiony v Afghánistánu nedaleko pákistánské hranice.

Někteří poslanci se totiž zastávali prezidenta Hamída Karzáího, který na základě jednání s pákistánským prezidentem Ásifem Alím Zardárím došel k závěru, že by Afghánistán neměl provádět odvetný útok. Ostatní se naproti tomu dožadovali, aby byl prezidentův názor zamítnut, uvedl internetový server foxcrawl.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám