Hlavní obsah

Odsouzený vrah uprchl z vězení, kamery to natočily

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Huntsville

Při útěcích z vězení musí vězni většinou překonávat mnoho překážek, dva trestanci z Ameriky se ovšem rozhodli zmizet rovnou hlavním vchodem. Muži, odsouzenému za vraždu, se útěk vydařil. Záznam bezpečnostní kamery z konce června, na kterém je možné útěk sledovat, se nyní objevil na internetu.

Článek

Trent Archie, odsouzený ke čtyřiceti letům vězení, za vraždu se spolu se svým komplicem Davisem McLeskeyem, odsouzeným za drobné krádeže, rozhodl utéct z okresní věznice v Texasu. Zvolili cestu přes rezervační kancelář přímo u vchodu.

V brzkých ranních hodinách oba vězni požádali, zda si mohou zavolat z telefonů umístěných v těsném sousedství kanceláře. Archie asi dvacet minut hovořil s matkou, chtěl ji varovat předtím, než uteče. McLeskey hovor podle ochranky jen předstíral. Ve 2:50 ráno, kdy jeden ze zaměstnanců věznice otevřel dveře kanceláře, oba dva vtrhli dovnitř.

Devětadvacetiletý Archie se probojoval skrze čtyři strážníky a utekl. Jeho 23letý komplic už takové štěstí neměl, ochranku nepřekonal a byl odveden zpátky do své cely, přičemž mu prodloužili trest kvůli napadení veřejného činitele. Jeden strážník musel být ošetřen v nemocnici se zraněním hlavy, dvě ženy z kanceláře pak ze souboje vyšly s modřinami po celém těle.

„Vězeňský personál se nevzdal. Obě ženy bojovaly se stejnou vervou jako kdokoli jiný, jsem na ně hrdý,“ uvedl vedoucí věznice kapitán Steve Fisher.

Vězení je zastaralé, útěk tak byl snazší

Uprchlý vězeň si však svobody příliš neužil. Strávil venku tři dny, než ho 1. července policie dopadla v Houstonu, ve vzdálenosti asi 100 kilometrů od věznice. Spolu s ním byly za napomáhání k útěku zatčeny také tři ženy, jeho matka Jacqueline a dvě přítelkyně LaToya Wrightová a Laquieta Welchová, které byly posléze propuštěny na kauci.

„Uděláme vše proto, aby se podobné incidenty neopakovaly. Nechci, aby byl někdo zraněn, ani vězni,“ uvedl pro televizi ABC kapitán Fisher. Podle jeho názoru je věznice zastaralá, rezervační kancelář totiž funguje zároveň jako řídicí místnost. V moderních věznicích už se vězni tak blízko ke klíčům a monitorovacím zařízením dostat nemohou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám