Hlavní obsah

Svět naruby. Býložravá srnka snědla zaživa malého ptáčka

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počátkem týdne se na internetu objevilo video, nad kterým mnoho lidí nevěřícně kroutí hlavou. Na značně naturalistických záběrech je patrné, jak jinak býložravá srnka požírá živého ptáka. Zajímavé záběry pořídila Američanka Linda Looperová.

Článek

"Ta srnka snad vůbec netušila, že by měla být vegetariánka. Ptáci okolo ní lítali a naráželi jí do hlavy, ale neodradili ji. Dívala jsem se na ten výjev z okna a nejdřív jsem nechápala, oč jde. Potom jsem teprve na zemi uviděla malého ptáka, kterého se snažili ostatní bránit, ale marně. Srnka ho nakonec sežrala," uvedla autorka videa Linda Looperová.

"Jedná se evidentně o mládě, které právě vypadlo či vyskočilo z hnízda a není ještě příliš obratné. Tím právě mohlo provokovat zvídavou srnku. Je vidět, jak ho rodiče brání, což svědčí o tom, že to je opravdu mládě," reagovala pro Novinky po zhlédnutí videa mluvčí Zoo Praha Jana Ptačinská Jirátová.

"Skutečnost, že ho srnec opravdu nakonec sežral, by mohla být daná možná i nezkušeností a zvídavostí mladého srnce," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám