Hlavní obsah

Milenecký vzkaz v lahvi pluje Odrou dále do moře, lásce nic nestojí v cestě

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bohumín

V nové lahvi potištěné červenými srdíčky opět pluje do moře vzkaz zamilované ostravské dvojice Pavlíny a Jiřího zadržený úředníky radnice ve Starém Bohumíně při kontrolní plavbě po Odře minulý pátek. Ve středu ho osobně hodil zpět do řeky Odry za hraničním mostem ve Starém Bohumíně bohumínský starosta a senátor Petr Vícha (ČSSD).

Foto: Pavel Čempěl , Právo

Bohumínský starosta Petr Vícha (ČSSD) hodil vzkaz zpět do řeky

Článek

Úředníci lahev s pergamenem objevili na hladině řeky nedaleko soutoku Odry s Olší v blízkosti budovaných nástupních míst pro vodáky. Na pergamenu byl vzkaz milenecké dvojice Pavlíny a Jiřího, kteří případného nálezce žádali o to, aby lahev nechal plavat dál do moře, jinak jim prý láska nevydrží. Datum a místo odeslání bylo 28. leden 2011, Ostrava.

Úředníci, aby se dostali ke vzkazu, lahev rozbili. Po přečtení vzkazu jim do smíchu nebylo.

„Máme pro zamilované pochopení, a proto jsme ostravské dvojici, která vhodila v lednu lahev do řeky, jejich přání splnili. Kolegyně doma našly lahev, na níž jsou namalovaná srdce, a ta jasně vypovídá o obsahu vzkazu,“ popsal Vícha.

Ten ale nevyloučil, že v červenci, když budou v Bohumíně otevírat vodáckou stezku na Odře, narazí na vzkaz podruhé.

„Díky lahvi se srdci však každý bude vědět, že obsahuje zamilovaný vzkaz, který má doplout až do moře. A pokud budou Pavlína s Jiřím chtít, rádi je u nás v Bohumíně kdykoliv zdarma oddáme,“ přislíbil starosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám