Hlavní obsah

Panda nečekaně popravila páva, který jí zavítal do výběhu

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wuchan

Zdánlivě nevinná hra na kočku a myš skončila v jedné čínské zoo smrtí. Poté, co místní panda velká objevila ve svém výběhu nečekaného návštěvníka, páva modrého, polapila ho a následně i zabila jako svou kořist.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do pandího výběhu vletěl páv, panda nečekaného návštěvníka zabilaVideo: Reuters

 
Článek

Ještě než v pondělí 2. května otevřela zoo v čínském městě Wuchan své brány návštěvníkům, odehrála se v pandím výběhu nečekaná podívaná zachycená na služební kamery. Pětiletý samec pandy velké si užíval ranní rutinu. Když však zpozoroval ve svém výběhu páva, rozpohyboval své tělo překvapivou rychlostí a začal ho pronásledovat. Nakonec nad pávem zvítězil.

Jak je možné, že tak mírumilovné zvíře, jakým panda velká bezpochyby je, mohlo zabíjet? Ošetřovatel Čchen Ťun vysvětluje, že nešlo o zcela neobvyklou událost. „Pandy jsou, navzdory dojmu, který svou poslušností vyvolávají, koneckonců divoká zvířata. Ač tvoří největší složku jejich potravy bambus, řadí se svou podstatou mezi všežravce,“ uvedl Čchen pro televizi CCTV.

Pávi modří mají svou klec vedle pandího výběhu, který často navštěvují. Zatím však podle ošetřovatelů nedošlo k žádné konfrontaci, a to byl pandí samec převezen do zdejší zoo už před třemi lety.

Ve volné přírodě žije už pouze 1590 pand, přičemž všechny v Číně, zejména v provincii S´čchuan.

Reklama

Výběr článků

Načítám