Hlavní obsah

Řidič při honičce s policií prorazil závory na přejezdu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peterborough

Britská policie minulý týden zveřejnila záběry z honičky, při které policejní vozidlo pronásledovalo mladého recidivistu, který ukradl automobil. Řidič odcizeného červeného mercedesu neváhal kličkovat mezi auty v protisměru ve vysoké rychlosti, zcela ignoroval dopravní předpisy a ohrožoval tak životy mnoha lidí. Sám riskoval také ve chvíli, kdy prorazil závory před železničním přejezdem, kudy o pár vteřin později projel vlak.

Článek

Řidič hazardér se rozhodl pro zběsilou jízdu městem Peterborough poté, co jej chtěli stavět policisté, kteří vozidlo podle registrační značky identifikovali jako kradené, a to již od loňského června.

Dvacetiletý řidič, který byl později identifikován jako Terence Fowler, nejen že nereagoval na výzvy k zastavení, ale naopak se rozhodl nabrat na rychlosti a před policejní hlídkou ujet.

Řidič projel závorami, o pár sekund později projel vlak

Fowler během honičky vyvinul rychlost téměř 160 kilometrů v hodině, a to i přesto, že nejel po dálnici, ale pouze po městské komunikaci, kde musel kličkovat mezi vozidly jedoucími v protisměru. Honička jako z akčního filmu se nakonec obešla bez zranění, pouze s několika ulomenými zpětnými zrcátky.

Přestože policisté s ujíždějícím mladíkem dlouho drželi krok, když se rozhodl prorazit závory na železničním přejezdu, který varoval před projíždějícím vlakem, hlídka se zastavila a předala informace o šíleném řidiči kolegům.

Mladý muž byl nakonec dopaden a odsouzen na tři a půl roku nepodmíněně za řadu trestných činů včetně nebezpečné jízdy kradeným vozidlem.

Reklama

Výběr článků

Načítám