Hlavní obsah

Gott odmítl píseň pro Lidice. Nahradila ho Bílá

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nejočekávanější film letošního roku Lidice, který pojednává o vyhlazení středočeské vesničky nacisty v roce 1942, už má ústřední píseň. Song Slunce bylo krásné zpívá dojímavě Lucie Bílá. Původně uvažovaný Karel Gott totiž píseň odmítl.

Foto: Petr Horník, Právo

Lucie Bílá zazpívala pro film Lidice, Karel Gott to odmítl.

Článek

„Pro pana Gotta jako pro cvičeného tenora bylo těžké se čehokoliv v písni chytit. Nebyla tam žádná fráze, která by mu pomohla. Konzultoval to i s operní divou Evou Urbanovou, která mu dala za pravdu. Proto zavolal autorovi textu a hudby a s lítostí musel účast na projektu odmítnout,“ sdělil Novinkám tajemník Karla Gotta Jan Adam.

Producenti ale brzy našli důstojnou náhradu. „Poslali jsme Lucii demosnímek a i z toho důvodu, že z toho kraje pochází a ráda se do Lidic vrací, ochotně přijala. Jsme z ní nadšeni,“ řekl nám producent Adam Dvořák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Roden při natáčení Lidic

Již v úterý jde deska k filmu Lidice do lisovny a hned poté zamíří na pulty prodejen. Kromě Bílé se na ní představí například Aneta Langerová v duetu s Michalem Hrůzou, Dan Bárta, Xindl X, Divokej Bill, James Harries, Jana Lota Tarafuky, X-core nebo Jan Budař. Snímek v hlavní roli s Karlem Rodenem má premiéru 31. května.

Slunce bylo krásné

Hudba a text: Michal Hrůza

Dým vál, ale nebe bylo jasné

Dým vál, ale nebe bylo jasné Kvůli nám dnes slunce bylo krásné

Dým vál, ale nebe bylo jasné Kvůli nám dnes slunce bylo krásné Jen ti dám vše, co mi bylo vzácné

Dým vál, ale nebe bylo jasné Kvůli nám dnes slunce bylo krásné Jen ti dám vše, co mi bylo vzácné Opodál budu stát, tiše stát…

Dým vál, ale nebe bylo jasné Kvůli nám dnes slunce bylo krásné Jen ti dám vše, co mi bylo vzácné Opodál budu stát, tiše stát… Budeš sám, tělo studené a prázdné

Někdo si přál, ať naše hvězda zhasne, ať naše hvězda zhasne…

Dým vál, kvůli nám dnes slunce bylo krásné…

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám