Hlavní obsah

Tereza Pergnerová: Kdybych opět sáhla po heroinu, je to důvod se zabít

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tereza Pergnerová se po dlouhé době objevila opět na televizní obrazovce. Přijala pozvání Venduly Svobodové do její talk show Café Barrandov. Vypadala velmi dobře a otevřeně promluvila i o své heroinové minulosti.

Článek

"Pokud bych sáhla znovu po heroinu, je to jednoznačnej krok se okamžitě zabít. Mám ráda život, mám děti, baví mě překonávat překážky. Takže heroin ne, nikdy." řekla Tereza Pergnerová rázně v talk show Venduly Svobodové na TV Barrandov. Téma "Odrazili jsme se ode dna" jí bylo jako šité na míru.

Pergnerová otevřeně mluvila o své závisloti na heroinu. Drogového období nelituje. "Muselo to tak být, ty kroky jsou správný a neměl by člověk litovat. Ani nemůžu. Možná kdybych někde stále běhala a sháněla si dávku. Takhle ale ne," říká Pergnerová.

Nyní je šťastnou maminkou syna Samuela a dcery Natálie a s partnerem Jiřím Chlebečkem vede spokojený rodinný život.

"Obviňovala jsem se hrozně. Zvlášť, když tě všichni vidí černě. Viděla jsem v novinách ty nejhorší fotky se stříkačkou v ruce a bezvládný tělo hroutící se do sedačky. Na to se nikomu nekouká hezky," vzpomíná na závislost Tereza.

"Věděla jsem, že se nemám ráda. Výčitky v souvislosti se Samem byly. Říkala jsem si: jsi matka, vzali ti syna, takže je to potvrzené, nejsi dobrá matka. Jak bys mohla být, když bereš heroin. Ta nenávist k sobě byla hrozná," upřesňuje Pergnerová.

Pud sebezáchovy u ní zafungoval. "Dlouho si člověk říká, že mu všichni křivdí. Jakmile jsem si přiznala problém a sáhla si na dno, tak jsem se chtěla odrazit," říká.

Pergnerová naposledy moderovala reality show Vyvolení. Od té doby přijímá zakázky jen výjimečně. Poslední prací bylo před více jak rokem moderování cen Anděl. Po životě na výsluní už netouží.

"Bylo mi jasný, že kdybych neodešla, nikdy bych si nemohla být jistá dětmi, svým mužem. Odbíhat od práce a napůl být maminka a napůl fantasticky vypadat a střídat show, na to nejsem stavěná," prozrazuje.

"Sam a Natálka mají doma maminku. Nemám žádný chůvy. A žádné velké trýznění po práci není," dodala Pergnerová v pořadu Café Barrandov, kde byla hostem společně s badmingtonistou Petrem Koukalem, který promluvil otevřeně o prodělané rakovině varlete.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám