Hlavní obsah

Německé prostitutky zažalovaly radnici, odmítají platit "daň ze sexu"

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oberhausen

Městská kasa v německém Oberhausenu není zřejmě přeplněná. A tak konšelé už před časem rozhodli, že vedle daní z příjmu musejí od 1. ledna 2009 kněžky lásky platit ještě další "daň ze sexu". Stanovili ji ve výši šesti euro za každý "pracovní den". A těch je v případě dívek lehkých mravů podle vyhlášky městské správy pětadvacet měsíčně, píše server derwesten.de.

Článek

Pro oberhausenskou pokladnu to znamená roční přínos ve výši 175 tisíc euro (téměř 4,3 miliónu korun). Navíc chce radnice v letech 2012 až 2014 zvýšit o jedno procento daně z provozování kasin a hracích automatů. To by do městského rozpočtu mělo přinést další přilepšení ve výši zhruba 1 383 000 euro (33,9 miliónu korun).

Placení "daně ze sexu" se ovšem povětrným žínkám od počátku silně zajídá. Cítí se být v tomto směru diskriminovány ve srovnání s jinými podnikateli. Tak dlouho se jim rozhodnutí radnice nelíbilo, až se nedávno obrátily na správní soud v Düsseldorfu s žalobou, aby "daň ze sexu" zrušil. S netajenou nadějí teď očekávají verdikt.

"Zatím se nic nemění, soud ještě nerozhodl," prohlásil mluvčí oberhausenské radnice. Znamená to, že nevěstky - byť se skřípěním zubů - stále musejí platit.

Reklama

Výběr článků

Načítám