Hlavní obsah

Žačka autoškoly napadla komisaře, když nepřijal úplatek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být komisařem v autoškole nemusí být vždycky úplně bezpečné. Přesvědčil se o tom i Keith Ashcroft, který v Manchesteru dohlížel na jízdu mladé Ťin Su. Ta se mu během jízdy pokusila předat červenou obálku, která obsahovala sumu pohybující se ve výši asi 11 tisíc až 14 tisíc korun. Komisař ji však odmítl přijmout, a tak ho dívka fyzicky napadla.

Foto: Profimedia.cz

Úplatek schovaný do červené obálky ženě neprošel. Komisař jej odmítl.

Článek

Ťin Su podávala Ashcroftovi obálku se slovy: "Tohle bude dobré pro tebe i pro mě." Keith Ashcroft však odmítl obálku převzít a prohlásil test za ukončený. Dívka ho posléze na ulici okamžitě fyzicky napadla a snažila se ho přesvědčit, že test stále trvá.

Komisař po incidentu neváhal a okamžitě oznámil pokus o úplatek policii. Dívka se pak marně snažila muže zákona přesvědčit, že peníze v obálce měla jen tak pro štěstí a nikoliv na úplatek. U soudu se však ke svému přečinu přiznala.

Ťin, která jízdami v autoškole neprošla již pětkrát, byla odsouzena k 50 hodinám veřejně prospěšných prací a k pokutě 2800 korun, kterou musela vyplatit komisaři, který odmítl přijmout úplatek.

Reklama

Výběr článků

Načítám