Hlavní obsah

Taxikář nepomohl rodící ženě na zadním sedadle a naúčtoval jí znečištění vozu

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Neuvěřitelně arogantní přístup zvolil minulý týden nejmenovaný anglický taxikář, když do jeho auta nasedla maminka těsně před porodem. Během jízdy dvaadvacetileté Mellise Crosdalové praskla voda a řidič, než aby se snažil sténající rodičce jakkoli pomoci, nehnul brvou, ani se neohlédl a jen sledoval taxametr. Po rychlém porodu se zmohl pouze na to, aby ženě kromě cesty naúčtoval i poplatek za znečištění zadního sedadla vozu.

Foto: Profimedia.cz

Mellisa Crosdalová se svou dcerkou Rowenou.

Článek

Mladá maminka je z řidičova chování dodnes šokovaná. „Je štěstí, že to byl tak rychlý porod, jinak bych musela platit nejspíš celé jmění. Bylo to neuvěřitelné, on jen seděl a ani se neotočil, aby zkontroloval, co se děje. Všechno, co udělal, bylo to, že se díval na taxametr. Ani jednou mi nenabídl pomoc. Je nechutné, jak se zachoval,“ uvedla rozhořčeně Crosdalová.

Angličanka z města Coventry začala cítit kontrakce minulý čtvrtek v brzkých ranních hodinách u své sestry doma, bylo to dva týdny před termínem plánovaného porodu. Zavolala proto místní taxi službu Central Taxis a žádala, aby řidič odvezl nejdřív jejího tříletého syna Ewena domů za otcem a poté ji vzal rovnou do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Angličanka je z přístupu taxikáře dodnes v šoku, ale radost z krásné dcerky jí to nezkazí.

V ranní špičce však byla cesta dlouhá a ženě mezitím praskla voda a začala rodit, za celou dobu se řidič neohlédl a ženě v bolestech nepomohl. Když byla malá Rowena na světě, stále byla k Mellise připojená pupeční šňůrou, za pár desítek minut se jí konečně ujali lékaři v nemocnici.

„Dítě se narodilo předtím, než jsme dorazili na místo, tak zdravotníci museli přijít k nám. Než jsem se dostala do nemocnice, bylo to dalších 15 až 20 minut. Nejdřív jsem se nemohla přestat smát, přišlo mi legrační, že jsem porodila na zadním sedadle taxíku, bylo to celé tak absurdní. Četla jsem o ženě, která porodila v autobuse a myslela si, jak šílené by bylo, kdyby se to stalo mně,“ uvedla Angličanka.

Foto: Profimedia.cz

Malá Rowena přišla na svět za opravdu kuriózních okolností.

„Ale pak jsem začala mít vztek, jak tam úplně bez zájmu seděl, když jsem myslela, že mi pomůže. Jen někoho zavolal ze svého mobilu. Pak mi naúčtoval 14 liber (necelých 400 korun) za cestu a dalších 40 liber (zhruba 1100 korun) za znečištění automobilu,“ dodala Crosdalová, jejíž případ nyní prý řeší společnost Central Taxis.

Reklama

Výběr článků

Načítám