Hlavní obsah

Angličan se nemůže zbavit holuba, jemuž zachránil život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Haverhill

Milovník zvířat Dusty Miller (68) se holuba Squeakyho ujal před pár týdny. Teď se ale zdá, že jde o dlouhodobý závazek. Vděčný opeřenec se totiž svého adoptivního otce nehodlá vzdát.

Foto: Profimedia.cz

Holub si dokáže vytvořit k člověku pevné pouto. Ilustrační foto

Článek

Miller našel před pěti týdny poblíž domu mrznoucí opuštěné ptáče. Ujal se ho, krmil ho a staral se o něj. Dal mu i jméno Squeaky, což znamená něco jako Pípálek. Dokonce ho na zahradě učil létat.

Když holub odrostl a přišel čas, kdy měl opustit poklidné městečko Haverhill a vrátit se do přírody, Dusty Miller ho vzal do parku. Ukázalo se však, že mladý ptáček po svobodě moc netouží. Rovnou se vrátil domů, za svými "rodiči" Dustym a jeho ženou Margaret.

Holub rád sedává svému zachránci na hlavě

Po pár pokusech to manželé Millerovi vzdali. Jejich opeřený svěřenec spí v obýváku, koupe se ve dřezu a všude s nimi chodí, i na nákupy.

"Pořád mu říkám, že by měl někam odletět, ale on se vrací. Hrozně rád mi sedává na hlavě," řekl reportérům britského listu Metro Dusty Miller, čtyřnásobný dědeček a zřejmě už i nadobro adoptivní otec holuba Squeakyho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám