Hlavní obsah

Vlak srazil ve 130kilometrové rychlosti psa, operace stály 400 tisíc

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Waltham Abbey

Obrovské štěstí v neštěstí potkalo psa jménem Tyler žijícího v anglickém Waltham Abbey. Přestože před třemi lety vběhl pod vlak, který jej srazil ve 130 kilometrové rychlosti, a veterinář ho chtěl utratit, majitelé udělali vše proto, aby se gordonsetr Tyler z vážných zranění dostal. Po mnoha operacích a léčebných procedurách za více než 400 tisíc korun je nyní pes i bez jedné nohy ve skvělé formě.

Foto: Profimedia.cz

Gordonsetr neboli skotský setr. Ilustrační foto

Článek

Tylerova vrozená zvědavost ho málem stála život, když se dostal do cesty vlaku, který jej v plné rychlosti smetl. Pes utrpěl mnohačetná zranění, z nichž nejvážnější byla rozdrcená pánev, která se navíc oddělila od páteře. Jeho majitelé Leanne a Andy Hillovi se obávali nejhoršího, ale nehodlali se vzdát.

Polovina nákladů ze zhruba 406 tisíc korun byla hrazena z pojištění, druhou polovinu museli zaplatit Hillovi. Tyler musel v posledních třech letech podstoupit celkem tři operace a lekce plavání jako rehabilitace. Nyní pětiletý pes je však nyní opět zdravý a plný života, přišel jen o část jedné nohy.

„Je to absolutní zázrak, že přežil. Když nám pracovník železnice sdělil, že do něj vrazil vlak, bylo nám řečeno, že možná nikdy nenajdeme ani jeho ostatky. Je to úžasný pes a udělal tolik proto, aby se dostal do současného stavu. Bylo to těžké pro všechny, ale je skvělé ho opět vidět běhat,“ uvedla šťastná majitelka téměř znovuzrozeného gordonsetra Tylera.

Reklama

Výběr článků

Načítám