Hlavní obsah

Nadšenec do létání si postavil simulátor Boeingu 747 přímo v ložnici

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Coventry

Brit John Davis má pořádně nákladný koníček, je totiž nadšencem do létání a především do pilotování letadel. Jeho vášeň zašla dokonce až tak daleko, že si postavil vlastní plnohodnotný simulátor Boeingu 747. Náklady ho přitom vyšly na téměř půl miliónu korun. Simulátoru poté našel místo přímo v ložnici svého domu.

Foto: Profimedia.cz

John Davis se svým vlastnoručně vyrobeným simulátorem Boeingu 747.

Článek

Padesátiletý Davis před lety skončil se svým zaměstnáním grafického designéra a začal si stavět svůj simulátor, a to nejen pro vlastní potřebu, ale i pro poskytování kurzů pro ostatní, kteří by chtěli v řízení letadla získat praxi.

Foto: Profimedia.cz

Angličan chtěl být vždy pilotem, nešla mu však matematika, proto si sen splnil až o mnoho let později.

Angličan z anglického Coventry má nyní v plánu strávit celý týden ve své ložnici, aby mohl podniknout vysněný „let kolem světa“, aniž by musel opustit svůj dům. Davis podle svých slov poletí přes Alpy, Atlantský oceán či Saharu.

Foto: Profimedia.cz

John Davis se svým vlastnoručně vyrobeným simulátorem Boeingu 747.

„Vždycky jsem se zajímal o letadla a snil o tom, že se stanu pilotem, ale nikdy jsem nebyl moc dobrý v matematice,“ prozradil Davis důvod, proč se řízení letadel nemohl věnovat i profesně. Sestavit simulátor včetně vlastního kokpitu mu trvalo osm let. Angličan s ním začal i podnikat, za jednu hodinu tréninku létání si účtuje 1700 a za šestihodinový kurz pak 10 500 korun.

Foto: Profimedia.cz

Davis mává z okna své ložnice, kam si simulátor postavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám