Hlavní obsah

Penzistu pobodalo 1200 včel, přes otoky stále nevidí

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyle

Pětašedesátiletého Američana Lamara LaCazea z texaského Kyle před dvěma týdny napadl rozzuřený roj včel, když traktorem oral pole. Muž se z útoku, po kterém skončil celkem s 1200 žihadly po těle i na obličeji, stále zotavuje.

Článek

Příbuzní napadeného muže se domnívají, že LaCaze omylem najel na starý ohřívač vody, který byl pohozený v poli. V něm se zřejmě roj včel usídlil a po vyrušení hmyz neváhal zaútočit.

Důchodci se podařilo i poté, co jej pobodalo 1200 včel, dostat z traktoru a přivolat mobilem na pomoc svého syna Treye. Ten uvedl, že jeho otec vypadal ve chvíli, kdy byl převezen do nemocnice v Texasu, jako by měl úl místo hlavy.

Lékaři mu poté museli vytáhnout žihadla mimo jiné z uší, nosu či ze rtů. Muž se však i přes četná bodnutí zotavuje dobře a po týdnu stráveném v nemocnici je již v domácím ošetřování.

Před několika dny žena z amerického Massachusetts šlápla do sršního hnízda a dostala přes 500 žihadel. Dvaapadesátiletou Američanku zachránili až přivolaní záchranáři, kteří se však během zákroku také několika sršním bodnutím nevyhnuli. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám