Hlavní obsah

Nejstarší slepice se dožila 22 let

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kunming

Starší manželský pár z Číny vlastní zřejmě nejstarší slepici na světě. V současnosti se snaží spolu s veterináři prokázat její věk 22 let a nechat ji zapsat do Guinnessovy knihy rekordů. Dosavadní rekordmanku by tak jejich slípka překonala o celé desetiletí, uvedl britský server Morning starr.

Foto: Profimedia.cz

Slepice se obvykle dožívají 7-8 let. Pokud se potvrdí, že slípce z Číny je 22 let, bude zapsána do Guinnessovy knihy rekordů. Ilustrační foto

Článek

Šaofu Jang žije se svou manželkou v čínské provincii Jün-nan. Slepici jim prý koupila jejich snacha v roce 1988 spolu s dalšími čtyřmi kuřaty. Jako jediná však přežila i většinu mladších slepic, které se postupně v kurníku střídaly. Na lidská léta se tak dožila úctyhodných 400 let.

„Měla jen půl kila, když jsme ji dostali. Po dvou měsících již vyrostla natolik, že začala snášet vajíčka,“ řekl Yang. Těch podle odhadu svého majitele dosud snesla více než pět tisíc.

Slepice se dožívají v průměru sedmi až osmi let, opeřenec rodiny Jangových tak žije třikrát déle než je obvyklé, je proto téměř neuvěřitelné, že je stále zdravá a ve skvělé formě. Jangovi nakonec přislíbili, že jejich opeřená rekordmanka nikdy neskončí na talíři.

Reklama

Výběr článků

Načítám