Hlavní obsah

Švédští golfisté mají motivaci, na ty špatné útočí zmije

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Vysoké teploty způsobují mnoho problému i v severských zemích. Své by o tom mohlo říci i mnoho golfistů, zejména těch o trochu horších. Ti, jejichž míčky končí často v tzv. roughu (hustá tráva mimo ideální dráhu mezi odpalištěm a jamkovištěm, která má krátký střih), se už mnohokrát setkaly s útoky nevrlých zmijí, které ve vedrech vylézají ze svých útočišť.

Foto: Profimedia.cz

Švédští golfisté si musejí dávat pozor. Při špatných výkonech jim jde o zdraví. Ilustrační foto

Článek

V oblasti okolo Stockholmu zaznamenali lidé až 50procentní nárůst spatření hadů a o to více je i samotných útoků a kousnutí. A špatní golfisté jsou v té nejohroženější skupině. Mnoho z nich už skončilo u lékařů s kousanci od zmijí. Ty na ně zaútočily ve chvílích, kdy se snažili nalézt balónek omylem odpálený do vysoké trávy či keříků.

"Je to velmi nebezpečné, každý, koho kousne zmije, by měl okamžitě vyhledat lékařské ošetření. Je totiž nemožné odhadnout, jak bude jednotlivec reagovat na jed hada," informovala stockholmská sestřička Ingrid Sandholmová a dodala, že letos tamější lékaři zaznamenali i daleko více bodnutí od vos a včel.

"Nezbývá, než se snažit při hře o něco více. Jedna špatná střela a jde vám o zdraví," řekl v žertu pro švédská média amatérský golfista Einar Salming.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám