Hlavní obsah

Psi brázdí vlny na surfařském prkně a soutěží, kdo je nejlepší

– San Diego
Novinky, Dagmar Plecháčová

O tom, že psi jsou zvířata všestranně nadaná a s trochou trpělivosti se naučí kdejaké kousky, ví každý, ale učit svého psa surfovat si troufne asi jen velký nadšenec. Přesto se dnes najde několik desítek psů, kteří na surfařském prkně udrží rovnováhu jako ostřílený profesionál. Ti nejlepší se dokonce mohou utkat s konkurencí v soutěži Purina Incredible Dog Challenge.

Článek

Jedno z prvních kol psího klání hostí již tento víkend americké San Diego na kalifornském pobřeží. Nejde však jen o surfařské dovednosti, ale soutěžit se bude také v disciplínách jako je psí potápění, chytání létajícího talíře, hbitost, překážkový běh a další.

K příležitosti momentálně probíhajícího MS ve fotbalu se dokonce utkají dva psí týmy ve speciálním fotbalovém zápasu.

Postupně se bude konat ještě několik podobných akcí, které vyvrcholí celostátním finále v říjnu, kam se již dostane jen několik favoritů.

San Diego a jeho obyvatelé jsou známí nadšením pro jakékoli sportovní události, často se zde konají nejrůznější atletické závody. Ty psí si však postupně získávají velkou popularitu, příští rok se zde proto možná nebude konat pouze státní, ale dokonce i mezinárodní klání.

Reklama

Výběr článků

Načítám