Nový výrobek lincolnshirské firmy je spíš zmrzlinový pohár: zmrzlinu s příchutí tresky obalenou ve vanilkově-pepřovém těstíčku doplňují hranolky z bramborového sorbetu. Místo čokolády a šlehačky se ale tato pochoutka servíruje se solí a octem.

Rybí zmrzlina následuje ve šlépějích zmrzliny "párek s bramborovou kaší", která dlouho bojovala o titul nejpodivnějšího cukrářského výrobku se zmrzlinou s příchutí kapusty. Tu vyvinul kuchař Stuart Ferguson a zařadil ji na vánoční menu.

Zmražené tekutým dusíkem

Velmi zvláštní je ale i výtvor Hestona Blumenthala, majitele restaurace Fat Duck ve městě Bray. Na slaninu s krémem, zmraženou v tekutém dusíku, sem chodí odvážlivci z daleka.

Neměli bychom ale zapomenout na mimoevropské kuchařské umění. V Japonsku se podle informací listu Metro dá koupit zmrzlina "Bashashi". To sice nezasvěcenému uchu zní spíš exoticky než hrozivě, ale tato "sladkost" obsahuje kusy syrového koňského masa.