Hlavní obsah

Velryba se naučila malovat, druhý Picasso z ní však zřejmě nebude

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking

Sedmiletá velryba ze zábavního parku Čching-tao Polar Ocean World v provincii Šan-tung ve východní Číně předvedla své malířské dovednosti. Návštěvníci parku nevěřili svým očím, když velryba jménem Čchiang Siao vzala do úst štětec a buď kývala nebo vrtěla hlavou, přičemž předváděla svůj originální expresivní styl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Velryba maluje vodovkami abstraktní obrazyVideo: Reuters

 
Článek

Zaměstnanci parku pouze drží papír, na který svým nezaměnitelným způsobem nadaný savec maluje. Abstraktní akvarely zvládne během několika minut, informovala čínská státní televize.

Podle mořských biologů má většina velryb a delfínu stále „usmívající se výraz“. Měkký tuk kolem hlavy velryb druhu beluga jim však umožňuje částečně pohybovat ústy. Právě proto do nich Čchiang Siao může uchopit štětec.

Hrdý učitel a trenér velryby Jung Čang řekl, že byl překvapen, jak rychle se zvíře učí a zvládá nové úkoly.

Vše začalo náhodou

„Jednou mě napadlo podat jí štětec, aby si to zkusila, vůbec jsem nad tím nepřemýšlel. Ani ve snu mě nenapadlo, že by mohla být tak talentovaná. Malovat se naučila během týdne,“ pyšnil se učitel.

Kromě vzácné podívané mají někteří návštěvníci šanci, že si odnesou suvenýr v podobě jednoho z expresivních děl šikovné velryby domů. Obrazy se totiž po představení rozdávají nadšeným přihlížejícím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám