Hlavní obsah

Americká policie se 50krát omylem dobývala do domu tichých důchodců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Až poslední návštěva policie v domě manželu Martinových se trochu lišila. Na jejich dveře zaklepal s dortem v ruce sám policejní komisař. Omluvil se za přibližně 50 razantních návštěv svých podřízených. Ty poklidné důchodce stály hodně nervů. Zdá se, že chyba v policejním počítači vedla ochránce zákona znovu a znovu k prostému domku Waltera (83) a Rose (82) Martinových ve čtvrti Marine Park v New Yorku.

Foto: Profimedia.cz

Američtí policisté dělali dokola jednu a tu samou chybu. Ilustrační foto

Článek

Poslední z policejních návštěv se konala minulé úterý, kdy hlídka zabušila na zadní dveře a zakřičela: "Policie, otevřete!" Celá patálie začala před osmi lety, kdy muži zákona užili adresu Martinových jako "náhodný materiál" při testování automatického počítačového systému, který má sledovat hlášení o incidentech.

Důchodci si na opakované obtěžování poprvé stěžovali v roce 2007 a napsali dopis komisaři Kellymu. Policie pak jejich adresu ze systému vymazala.

"Mysleli jsme, že jsme všechny informace užívané při testování odstranili, ale asi se nám to nepodařilo. Adresa Martinových se dostala do různých adres stížností a informací o tom, kde se zdržují hledané osoby," dodal zástupce komisaře Brown.

Nakonec snad problém způsobený počítačem vyřeší osvědčená metoda. K adrese Martinových bylo přidáno jasné upozornění, že policisté na tuto adresu chodit nemají. Snad tedy návštěva komisaře s dortem byla opravdu poslední.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám