Hlavní obsah

Michal Horáček od rozvodu utekl na cestu kolem světa

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Miliardář a textař Michal Horáček (56) se po rozvodu s manželkou Rút poprvé objevil na veřejnosti. A pořádně opálený. Vrátil se z cesty kolem světa, kterou zvládl za dva měsíce.

Článek

"Splnil jsem si cestou kolem světa svůj dětský sen," řekl Novinkám Horáček. "Hodně lidí o tom sní, ale když už na to mají peníze i čas, nemůžou si to dopřát, protože mají jiné povinnosti, starosti. V mém životě přišla náhlá situace a bylo vhodné, abych odjel," prozradil Horáček.

Na cestu kolem světa odletěl během svého rozvodového řízení s manželkou Rút, se kterou žil třiatřicet let. Mluví se o tom, že důvodem rozvodu je choreografka Michaela Hořejší, která je po boku Horáčka vídána již dva roky. O svém soukromí Horáček mluvit za žádnou cenu nechce. "Na soukromé otázky odpovídat nebudu," řekl rázně.

Cesta kolem světa za šedesát dní

Cestu kolem světa zvládl za dva měsíce. "Byl jsem na nejvzdálenějším místě na planetě na Novém Zélandu, nádherná byla Barma, navštívil jsem úžasný chrámový komplex v džungli v Kambodži, byl jsem ve Rwandě, mluvil jsem s lidmi, co prožili genocidu. Mám opravdu krásné zážitky," vypráví Horáček.

Příliš si ale prý neodpočinul. Žádné lenošení se nekonalo. "Jsou dovolené, po kterých by bylo třeba vzít si dovolenou, aby se člověk vzpamatoval," směje se.

Nyní ho už čeká především práce. "Těší mě úspěšnost Kudykamu. Je vyprodaný a vidět 1100 spokojených diváků je úžasné. Naplnit po střechu Státní operu je nevídané a já jsem rád, že se nám to daří," dodal Horáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám