Hlavní obsah

Studentky v Cambridgi mají zakázáno křičet rozkoší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obyvatelky dívčí studentské koleje v Newnhamu patřící univerzitě v Cambridgi, obdržely e-mail, v němž jsou nabádány, aby se během svých nočních aktivit ztišily a chovaly se diskrétněji. Podle vyjádření studentek byla žádost svorně pochopena jako výzva ke ztlumení hlasité sexuální vášně.

Foto: Profimedia.cz

Kolej Newnham v Cambridgi

Článek

Vedení koleje obdrželo desítky stížností tišších studentek na hluk, který ve 139 let staré budově po nocích vládne. Stěny budovy jsou údajně příliš tenké a rámus, jaký se v ní během pozdních denních a časných ranních hodin ozývá, je neúnosný.

„Je to tak trapné uvědomit si, že vás lidé poslouchají. Červenala jsem se, když jsem ten e-mail dostala,“ uvedla jedna ze studentek. „Snažíte se být potichu, ale když se necháte unést, je snadné zapomenout, že jsou stěny tak tenké. Taková věc se musí dít na všech kolejích, jenom na Cambridgi si kolegyně stěžují. Příště začnou rozdávat špunty do uší,“ pokračovala dvacetiletá dívka.

Chlapci, kteří dívky na koleji navštěvují, se mohou zdržet dva dny, než musejí požádat vedení o náhradní pokoj.

Vedení koleje však e-mail za nijak citlivý nepovažuje a podle něj se sexu týká jen nepřímo. „Spíše nám šlo o ztišení hlasité hudby a omezení hluku při návratu studentek z klubů na minimum,“ brání se Lizzy Coleová.

Kolej v Newnhamu se loni nelichotivě proslavila zveřejněnými fotografiemi studentek v různých erotických pózách během uvítacího večírku.

Reklama

Výběr článků

Načítám