Hlavní obsah

Ze sdružení krásných lidí vyškrtli kvůli tloušťce 5000 členů, Čechy to minulo

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Více než 5000 členů serveru BeautifulPeople.com, který sdružuje pouze pohledné lidi, bylo vyloučeno z prestižní společnosti krasavců a modelek. Portál, který uvrhl klatbu na průměrně a relativně vzhledově nezajímavé lidi však údajně nevyloučil nikoho z České republiky. Čistka zasáhla nejvíce Američany, Brity a Kanaďany.

Článek

Zástupci serveru uvedli, že ostražití členové si vyžádali okamžité konání správců, když začaly tisíce uživatelů vkládat fotografie ze svých vánočních a novoročních oslav, na kterých byli otylí a nepříliš pohlední.

Češi kontrolou prošli

"Reagovali jsme na stížnosti našich uživatelů, že jsme členy, kteří výrazně přibrali, přesunuli zpět do schvalovacího procesu. Je to tedy stejné, jako kdyby se nyní chtěli přihlásit na server znovu," uvedl ředitel serveru Greg Hodge, který se exkluzivně pro Novinky vyjádřil i směrem k českým uživatelům.

"Čechů jsou stále zhruba čtyři tisíce. Východní Evropa, kam je ČR geograficky zařazena, má v současné době zhruba 580 000 členů. A konkrétně Čechů se uplynulá čistka netýkala. Pokud byl někdo vyhozen, tak šlo maximálně o jednoho až dva členy, statistiky však mluví o tom, že jsme se Čechů v posledních dnech nezbavovali," uvedl pro Novinky přes svou agenturu Hodge, který je v současné době na služební cestě v Kanadě.

Přísný koncept serveru

"Z obchodního hlediska samozřejmě litujeme ztráty pěti tisíc členů, ale faktem zůstává, že naši členové trvají na tom, aby byly na našich stránkách udržovány vysoké standardy krásy. To, že bychom dovolili tlustým lidem, aby byli součástí našeho portálu, by bylo přímou hrozbou pro náš myšlenkový koncept a obchodní model, pro který jsme server BeautifulPeople.com spouštěli," uvedl jeho zakladatel Robert Hintze.

Zástupci serveru uvedli, že správci byli k čerstvě vyhozeným členům velkorysí a všechny obeslali e-mailem. V tom je vyzvali k opětovnému zažádání o členství v momentě, kdy se jim podaří trochu zhubnout a vypadat o něco lépe. Dostalo se jim prý navíc i doporučení na speciální odtučňovací kempy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám